Lego – danska byggklossar för kreativa själar

När man tänker på Danmark så tänker man ofta på öl, smörrebröd, och självklart: Lego. Dessa små byggklossar har inspirerat till kreativ lek sedan 1949 och är idag lika populära som de alltid varit. Lego är idag ett av Nordens största företag och miljontals människor runt om i världen bygger med Lego.

Lego grundades 1949 i danska Billund. Här ligger fortfarande företagets huvudkontor, tätt inpå det världsberömda Legoland dit många svenska familjer har åkt på semester. Även om Lego har utvecklats en hel del och idag är ett högst modernt företag så har grundidén bakom deras verksamhet alltid varit densamma: uppmana till kreativitet.

Lego uppmanar till skapande

Detta är någonting som alltid har varit väldigt viktigt för Lego. Alla deras klossar går att använda med varandra och det enda som egentligen sätter gränsen för vad man kan bygga är ens fantasi och antalet bitar som man har. Lego var det första företaget som tillverkade leksaker i det här utförandet och har länge varit så populärt på grund utav att man just kan bygga precis vad man själv vill. Detta uppmuntrar barn och unga till att tänka kreativt, och många arkitekter och ingenjörer har börjat sina karriärer genom att leka med Lego som barn.

Lego idag

Lego är idag ett enormt och globalt företag, även om navet fortfarande är i Billund. På grund utav att alla klossar tillverkas i plast så gör Lego idag sitt yttersta för att plasten som används är återanvänd och gör minst möjliga skada på miljön.

Som vi tidigare har nämnt så kan alla Legobitar som någonsin producerats användas tillsammans. Detta betyder att många samlingar har gått från generation till generation och bidragit med en hel del skaparglädje genom åren. Men idag så finns det en uppsjö av olika saker att välja bland i Legos sortiment.

Förr i tiden så såldes det enbart byggset i det klassiska klossformatet. Men på senare år så har det även börjat erbjudas olika byggset med tillhörande manualer. Här finns allting från Star Wars till Harry Potter, och för de lite äldre så finns det byggset med välkända landmärken.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="tagdiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
- Advertisement -spot_img

Latest Articles